Min Bröllopssajt

Frieriguiden

Lägg till frieri
 • Betygsätt12345

  Love you like the movies av Victoria

  Romantisk
  Viktor och jag har varit ett par sedan den 4 mars 2016 och såklart har man ju sedan den dagen sett fram emot ett kommande frieri.. eller nja… det kanske inte är hela sanningen. Men klart frieriet är en grej som speciellt vi tjejer hajpar upp och vill ska vara både unikt och romantiskt.

  Våran story är speciell och unik, så håll i hatten - här kommer den:

  En dag i mars i år så ringer min mamma mig och berättar att min kusin planerar att ha ett examensfirande den 20 maj och frågar om jag skulle ha lust att åka till Finland över den helgen för att vara med på firandet. Jag som då var en fattig student säger då att jag mer än gärna skulle komma med men att jag troligtvis inte har råd, då en flygbiljett inte är det billigaste sättet att transportera sig till hemlandet. Men mamma påstår att hon fått mycket pengar tillbaka på skatten och erbjuder sig betala för min resa - och då tackar jag såklart ja till att följa med!

  Medan jag inombords hoppar av glädje sätter jag mig för att direkt skriva till Viktor om planerna att åka med till Finland och frågar honom om han tycker detta är okej för hans del? Får ganska snabbt svar att jag ska passa på att åka dit när chansen ges, trots att han inte har möjlighet att komma med. Det jag inte visste då var att denna plan från början kommit ifrån honom.

  Inget händer på någon månad förutom att jag mest sitter och drömmer mig bort bland romantiska frierier på datorn och önskar att det skulle hända även för min del. Viktor var dock fast vid sin åsikt, jag säger inget, för gör jag det så blir det ju ingen överraskning. På något sätt fick jag ändå ur honom att han skulle fria innan sommarens slut.

  Dagen innan jag, min mamma, min syster och lillebror ska åka med flyget över till Finland sitter jag hemma hos Viktor och kollar lite klipp på hans dator - säkert förlovningsklipp. Mitt i allt ser jag en flik som kommer upp på skärmen som visar starten på ett mail från SAS (flygbolaget) där det står att det är dags att checka in på flyget. Jag flyger direkt upp ur stolen och säger Viktor, vad ska du göra imorgon? Varpå jag får svaret att han ska jobba. Då jag påpekar att jag sett ett mail från flyget så säger han bara att jag måste ha sett fel, samtidigt som han desperat försöker flytta på mailet för att jag inte ska gå in och hitta det.

  Jag accepterar det svaret, trots att jag i mitt huvud var inställd på att han skulle komma med, att jag inte hade sett fel. Eftersom tanken var att vi inte skulle ses på en vecka eftersom jag skulle åka iväg så hade vi en liten date-night den kvällen. Viktor försökte nu desperat att komma på en bortförklaring till mailet jag sett.

  Då vi kommer hem och ska skiljas åt så utbrister jag: Det är väl ingen idé att säga hejdå nu då vi ändå ses imorgon. Viktor har då kommit på den mest briljanta idén och samlar mod till sig! Han säger: Alltså, jag vill verkligen inte göra dig besviken, men jag ska inte med till Finland. Jag jobbar hela helgen. Eftersom du fyller år nästa vecka så har jag kommit överens med din mamma att jag betalar din biljett till Finland. Så det var inte min biljett du såg - utan din egen. Detta gör att jag börjar gråta så han får trösta mig. Men det funkade - jag köpte det totalt. Lite halvt förkrossade skiljs vi åt.

  På torsdagen får jag lite sms från Viktor som jag tror jobbar på ambulansen den dagen. Får bland annat ett foto där han sitter i sina arbetskläder. Han är ute på en del larm, vilket gör att jag inte kan få tag på honom. Jag och min mamma, syster och bror åker mot Arlanda flygplats på eftermiddagen och flyger över till Vasa i Finland. Där blir vi upphämtade av min moster som kör hem oss till henne för att sova över natten. Jag ringer Viktor på kvällen och pratar lite med honom, fortfarande fullt ovetande om att han inte var så många kilometer ifrån mig.

  Nästa morgon, fredagen den 19 maj, var jag och min familj ute på stan tillsammans med min moster. Vi avslutade med en restaurang på eftermiddagen innan vi satte oss i bilen för att styra iväg mot min farmor och farfars sommarstuga som ligger på en ö ute i sjön. Jag hade bestämt med min kusin att jag skulle träffa henne där på hennes sommarstuga (som är ön brevid min farmor och farfars sommarstuga) för en mysig kväll med bastu och bad. Hon kommer och hämtar mig vid båthamnen och vi börjar våran färd mot hennes stuga. Efter en liten stund hör jag kan vi inte svänga förbi eran sommarstuga för att hämta två luftmadrasser? och utan att tänka så mycket så går jag med på det.

  När vi kommer iland vid min farmor och farfars ö och jag vänder mig upp emot stugan så ser jag rosblad tillsammans med värmeljus som en slinga och utbrister: Meh, det är ju rosblad... och öppen dörr men ingen båt i hamnen, vad är det för stil? Jag konstaterade snabbt att det faktiskt var någon på ön. Dock kunde jag aldrig tänka mig att det skulle vara Viktor som satt där inne. Han hade skickat ett meddelande till mig tidigare den dagen att han skulle spela fotboll hemma i Sverige så fö

Kommentarer

 • Inga kommentarer hittades. Bli den första att kommentera!

Information

Glädje blir större när man slösar med det.

Har du eller din älskade friat?

Dela med dig av hur det gick till.

Ska du fria?

Få tips och idéer av dem som redan friat.

Drömmer du om hur frieriet ska gå till?

Skriv och berätta. Drömmen kan bli sann!

Vill du bli varm i hjärtat?

Läs berättelser om kärlek och gläds med kärleksparen.

Kommentera och ge hjärtan till dina favoriter.

Välkommen till Frieriguiden.

Lägg till frieri

Samarbetspartners

Instagram Facebook