Min Bröllopssajt

Frieriguiden

Lägg till frieri
 • Betygsätt12345

  Jag gav honom ett frieri utöver det vanliga av Rebecca

  RomantiskRolig
  Jag har alltid drömt om att en dag i mitt liv bli friad till av mannen i mitt liv. Jag har sett otaliga videos på youtube med flashmobs och storslagna överraskningar som slutar med att mannen går ner på knä och friar till sin älskade.

  Jag har flera gånger hintat till min kille, Erik, och visat honom videos på vackra frierier och tänkt att han kanske någon dag skulle kunna tänka sig att ge mig något likvärdigt. Erik är en otroligt kärleksfull, romantisk och lojal människa, men påhittig är han inte, ej heller är han någon planerare.

  Det är dock jag! Så jag tänkte att istället för att lägga en massa press på honom, vore det inte bättre om jag själv gav Erik ett frieri utöver det vanliga?

  Jag planerade i flera månader och involverade våra familjemedlemmar och de som står oss närmast. Han hade ingen aning om vad jag höll på med och jag kände mig nästan lite otrogen på grund av alla vita lögner jag var tvungen att dra varje gång jag skulle träffa hans familj för att prata om frieriet. Så kom slutligen dagen, den 3:e oktober. Så här gick det till.

  Erik vaknade av att hans larm på mobiltelefonen gick igång. Han vaknade ensam, jag hade smugit hemifrån tidigt. Bredvid honom på sängbordet låg ett brev. I brevet fanns tydliga instruktioner för vad han skulle göra.

  Han fick veta att han skulle klä sig i lagom fina kläder och gå ut genom dörren 09:30, där ute skulle det stå någon med en ledtråd till honom. Han fick dessutom med sig en filmkamera för att dokumentera hela dagen.

  Erik mötte min stora syster utanför vårt hus, hon gav honom frukost och ett brev med en rebus. Rebusen ledde Erik till den plats där vi möttes för första gången. Han åkte dit och mötte där sin bästa vän, som gav honom ytterligare en ledtråd. Detta fortsatte hela förmiddagen och Erik träffade våra nära och kära som gav honom nya ledtrådar för varje plats han kom till. Slutligen ledde allt detta honom till ett berg på Stora Essingen där vi bor.

  Där uppe hade jag ställt upp ett partytält och dekorerat med vimplar, mattor och ett litet bord med champagne. I högtalarna spelades Bruno Mars – Marry you och jag stor där själv och mötte honom med den sista ledtråden.

  Det var ett brev med en kärleksförklaring som slutade med frågan Vill du gifta dig med mig?.
  Han svarade ja! Och på en given signal kom alla våra nära och kära fram, som stått och gömt sig en bit bort. Så firade vi tillsammans och drack bubbel och kramades! Dagen avslutades för mig och Erik på den restaurang där vi firat alla våra årsdagar.

  Erik har berättat i efterhand att han anade hur dagen skulle sluta, men han vågade inte säga det till någon som han träffade i rädslan att slutet på dagen kanske bara skulle vara en liten resa för oss eller liknande.

  Han hade otroligt roligt hela dagen och det är en dag varken han eller jag aldrig kommer glömma och jag är så glad att jag gjorde det! Att jag gav Erik det jag alltid själv velat ha. Vi ska gifta oss 26:e augusti 2017 och vi längtar!

Kommentarer

 • Rebecka Persson skrev 2019-08-19 01:12
  Åhh så fint gjort.

  Hur fick du till väga. Och vad skriv du i dom olika breven.

  Jag ska också fria till min sambo och hade tänkt föra något liknade det du har gjort men jag vet inte hur jag ska göra

Information

Glädje blir större när man slösar med det.

Har du eller din älskade friat?

Dela med dig av hur det gick till.

Ska du fria?

Få tips och idéer av dem som redan friat.

Drömmer du om hur frieriet ska gå till?

Skriv och berätta. Drömmen kan bli sann!

Vill du bli varm i hjärtat?

Läs berättelser om kärlek och gläds med kärleksparen.

Kommentera och ge hjärtan till dina favoriter.

Välkommen till Frieriguiden.

Lägg till frieri

Samarbetspartners

Instagram Facebook