Min Bröllopssajt

Frieriguiden

Lägg till frieri
 • Betygsätt12345

  Frieri i poolen av Hanna

  Lek/ÄventyrResa
  Redan första gången vi sågs sade det klick. Vi träffades en höstdag i oktober 2014 när vi skrattandes satt i en hängmatta och pratade framför en brasa i timmar. Dennis visste med en gång att vi två var menade att bli en. Frieriets planer började med att vi hade planerat en romantisk resa till det soldränkta Filippinerna i tre veckor över Alla hjärtans dag 2016. Nästan ett halvår innan det var dags så började Dennis i smyg att planera frieriet. För vad kunde bli mer romantiskt än ett frieri på självaste Alla hjärtans dag?

  Dennis planerade att göra ringarna i hemlighet på olika tider så att jag inte skulle fatta misstankar eller undra var han var. Han skyndade sig från jobbet i månader för att i smyg kunna gå på guldsmedskurser och lära sig allt om hur han skulle kunna skapa den perfekta ringen till mig, hans drömtjej. Dennis köpte gamla vigselringar på auktion impregnerade av tidigare kärlek som kunde användas till att skapa ett nytt bevis på vår kärlek tillsammans. Han designade och smidade på ringarna för att nå perfektion. Hans ring skulle få samma form och bredd som min diamant för att matcha varandra. Men det låg mycket tid, svett och till och med brända fingertoppar bakom tillverkningen. Att tillverka en diamantring med prinsessfattning utan att vara guldsmed var inte så lätt som han hade trott. Frågan var, skulle han hinna få klart ringen innan planet lyfte till Filippinerna?

  Dagen innan avfärd, och trettio guldsmidestimmar senare, händer det som inte skulle kunna få hända. Diamanten gick inte att få fast på ringen! Ett proffs fick kallas in, som tur var känner Dennis en juvelerare som kanske hade tid att hjälpa honom, men sa att det inte var säkert att han skulle lyckas få fast diamanten. Som tur var lyckades guldsmeden med konststycket att en timma före taxins avgång till flygplatsen få diamanten på plats. Dennis stod dock handfallen i sista packningsrycket tillsammans med mig, och hade ingen möjlighet att åka till juveleraren och hämta ringen utan att jag skulle misstänka något. Då ryckte hans storasyster Carin ut som hade tagit körkort samma dag, hämtade ringen och levererade den till Dennis strax innan avfärd. Inte ont anande satt jag samtidigt på ett café och åt lunch med min älskade pojkvän och hade väldigt svårt att förstå varför det kunde vara så viktigt för Dennis att hinna träffa sin syster så tätt inpå avresan.

  Väl på planet kunde Dennis pusta ut. Vi var på väg till Filippinernas vita stränder på vårt livs äventyr och han hade ringen i säkert förvar i en dold ficka. Resan gick bra. Nu kunde nästa del av frieriet inledas, det var dags att hitta den perfekta platsen och det perfekta tillfället för att ställa vårt livs viktigaste fråga och svar. Vill du gifta dig med mig?

  Vi kom fram till vackra Alona Beach och Dennis bar ringarna i sina badbyxor så att de ej skulle bli stulna eller komma bort. Samtidigt så gick han och kände på ringarna i fickan under två dygn innan han fann det perfekta tillfället. Platsen heter Alona beach men det kändes allt annat än ensamt när vi två var tillsammans. Det var Alla hjärtans dag 2016, vi hade haft en perfekt dag på stranden med snorkling, god mat och många isande kalla fruktsmoothies. Innan det är dags för middagen så passade vi på att ta ett dopp i poolen vid vårt hotell omgiven av en vacker trädgård. Både jag och Dennis, älskar att bada och kan ligga i vattnet i en evighet. Vi dök upp och ner i poolen och började att leka tittut på poolkanten. Vi var helt själva där i poolen och trädgården, vilket var perfekt då jag sen tidigare hade nämnt att jag bara skulle vara han och jag närvarande om han någon gång skulle fria. Dennis insåg att detta var tillfället han väntat på. Det var så mycket glädje, kärlek och förväntan i den där poolen den Alla hjärtans dagskvällen. Mitt i tittutleken och mitt i poolen så syns plötsligt den vackra förlovningsringen framför mina ögon snarare än Dennis ansikte. Det hörs ett; Hanna, vill du gifta dig med mig? Jag blev chockad och överlycklig på en och samma gång och svarade givetvis JA mitt i poolen.

  Lyckan var, är och förblir total.

Kommentarer

 • Inga kommentarer hittades. Bli den första att kommentera!

Information

Glädje blir större när man slösar med det.

Har du eller din älskade friat?

Dela med dig av hur det gick till.

Ska du fria?

Få tips och idéer av dem som redan friat.

Drömmer du om hur frieriet ska gå till?

Skriv och berätta. Drömmen kan bli sann!

Vill du bli varm i hjärtat?

Läs berättelser om kärlek och gläds med kärleksparen.

Kommentera och ge hjärtan till dina favoriter.

Välkommen till Frieriguiden.

Lägg till frieri

Samarbetspartners

Instagram Facebook