Min Bröllopssajt

Frieriguiden

Lägg till frieri
 • Betygsätt12345

  Den bästa dagen i mitt liv av Valentina Iskandar Sallo

  ExklusivMitt drömfrieriRomantisk
  Till att börja med behöver jag förklara en sak. I vår kultur är det vanligast att killens föräldrar ber om tjejens hand och därefter börjar planeringen inför bröllop. Alltså är allt planerat sedan innan och inte någon överraskning. Min fästman (då pojkvän) frågade mig en dag hur jag ville att han skulle fria, jag svarade med en glimt i ögat att jag ville åka helikopter, hoppa fallskärm och att han skulle fria i luften. Sen sa jag att jag helt ärligt inte visste och att han inte behövde tänka på det.

  3 månader senare, får jag och min fästman (då pojkvän) ett presentkort från hans föräldrar för att åka på spa i Kosta. Detta är något man som ogift egentligen inte får göra i vår kultur för att det inte anses vara lämpligt om folk skulle börja snacka. Det tog mig 2 veckor att samla mod till att fråga mina föräldrar om att få åka på spa tillsammans med honom. Jag ställde frågan till min pappa, och oförväntat fick jag ett Ja men varför inte, åk ni, det blir säkert jättekul. Jag blev såklart överlycklig, ringde min fästman och berättade detta, han skrattade och sa, jag visste att han inte skulle säga något. Jag ringde Kosta Bodas hotell dagen därpå, bokade in behandlingar under dagen, bord i restaurangen etc och förberedde det mesta.

  Dagen kommer då vi ska åka iväg på spa (över dagen). Vi börjar dagen, lunchar, badar i den gemensamma poolen, tar lite bubbel och får våra massagebehandlingar. Här tror jag att vi ska in, duscha och därefter ut för att äta middag i deras glasbar. Nej det skulle vi inte. Han hade bokat VIP-spaavdelningen, där inne stod det en champagneflaska, två glas och ett stort fruktfat på bordet. Jag anar fortfarande inte vad som ska hända utan blev allmänt glad över hans första överraskning. Det går några sekunder och han går ner på knä, frågar mig om jag vill gifta mig med honom och jag är i denna stund, världens lyckligaste tjej. Svarar ja, såklart. Och han säger sedan, jag har bett om din hand hos dina föräldrar innan det här, så dem vet om allt!

  Hela familjen visste om detta, men inte jag. Hela familjen väntade också på oss hemma i Växjö, middag och var förberett hemma hos mina (nu) svärföräldrar tillsammans med min familj.

  Nu om bara 4 månader gifter vi oss... Ofattbart. #lyckligtjej

Kommentarer

 • Inga kommentarer hittades. Bli den första att kommentera!

Information

Glädje blir större när man slösar med det.

Har du eller din älskade friat?

Dela med dig av hur det gick till.

Ska du fria?

Få tips och idéer av dem som redan friat.

Drömmer du om hur frieriet ska gå till?

Skriv och berätta. Drömmen kan bli sann!

Vill du bli varm i hjärtat?

Läs berättelser om kärlek och gläds med kärleksparen.

Kommentera och ge hjärtan till dina favoriter.

Välkommen till Frieriguiden.

Lägg till frieri

Samarbetspartners

Instagram Facebook